Geluid

Jarige Bowers & Wilkins lanceert high-end hoofdtelefoon

Bowers & Wilkins is vijftig jaar oud en dat mag gevierd worden. Met een nieuwe hoofdtelefoon bijvoorbeeld, de P9 Signature, die een stapje hoger staat dan de P7, het vorige topmodel bij de Britten. Het is nog maar een paar weken dat er een er een nieuwe draadloze editie van die P7 verscheen.

Opvallend: de P9 spreekt een heel andere designtaal dan de P3, P5 en P7. Bowers & Wilkins gaat voor een nieuw ontwerp, luxueus afgewerkt met Italiaans Saffiano-leer en met kussens die helemaal over oren passen. Het is een gesloten model, met 40 mm drivers die schuin op de oren gericht zijn. Dit zorgt voor een meer open soundstage, met minder kans op een 'in je hoofd' klank.


De P9 Signature werd ontworpen door hetzelfde team als de nieuwe 800 D3-speakers. Bowers & Wilkins claimt dat de hoofdtelefoon ook meer als een luidspreker werd gebouwd, met een ophanging die de driver vrijer laat bewegen. In tegenstelling tot de P7 Wireless – die met Bluetooth werkt – is de P9 een bekabelde koptelefoon. Volgens de Britse media zullen kersverse P9-eigenaars op aanvraag een Lightning-kabel krijgen, voor gebruik met een iPhone 7.

De nieuwe Bowers & Wilkins past in elk geval naadloos in de nieuwe koptelefoontrend waarbij fabrikanten het steeds hoger zoeken. De P9 Signature (899 euro) neemt het zo op tegen onder andere de Focal Elear (999 euro) en de nog te verschijnen Denon D7200 (circa 700 euro).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.