Geluid

Sennheiser lanceert nieuwe generatie HD 500 serie

Sennheiser heeft op de IFA 2016 een nieuwe generatie hoofdtelefoons gelanceerd in de HD 500 serie: drie open-back modellen en één closed-back model.

Het closed-back model luistert naar de naam HD 569, terwijl de open-back modellen HD 559, HD 579 en HD 599 zijn genoemd. Dankzij grote oorschelpen en zachte vervangbare oorkussens moeten de hoofdtelefoons niet alleen goed klinken, maar ook comfortabel gedragen kunnen worden. Voor een optimale luisterervaring maakt Sennheiser gebruik van de Ergonomic Acoustic Refinement (of, toepasselijk afgekort, E.A.R.) technologie, die het audiosignaal zo effectief mogelijk in de oren van de luisteraar kanaliseert. 

,

,

Het topmodel van de nieuwe generatie, de HD 599, is volgens Sennheiser een premium hoofdtelefoon voor iedereen die op zoek is naar verfijnd geluid, mooi design én kwaliteit. De HD 579 valt daar net onder, maar moet zeker een waardevolle toevoeging zijn aan je home audio apparatuur. Bij de andere twee lijkt de nadruk wat meer op de lage tonen te liggen – geen verrassing bij een closed-back natuurlijk. De HD 569 komt als enige met een 1,2 meter kabel met microfoon en afstandsbediening.

Onze man op de IFA probeerde de nieuwe HD 500 modellen kort uit en kon ons alvast vertellen dat ze trouw blijven aan het imago van deze serie: het blijven hoofdtelefoons uit de middenklasse, die qua draagcomfort en zeker op het gebied van geluid meekunnen met een klasse hoger.

Alle vier de modellen zijn verkrijgbaar vanaf deze maand. De prijzen liggen waarschijnlijk tussen de 150 en 200 euro. 

,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.