Redactie

Peter Jackson gaat voor duurste Blu-ray-doos ooit

Fervente Tolkien- en Peter Jackson-fans kunnen binnenkort de ultieme Blu-ray-collectie aanschaffen. 'Ultiem' is ook toepasselijk voor het prijskaartje van deze Middle Earth Ultimate Collector's Edition.

De doos bevat niet minder dan dertig schijven, verpakt in zes boeken bekleed met namaakleder. Elk boek bevat een deel uit de Hobbit- of Lord of the Rings-trilogie in zijn extended versie, samen het bonusmateriaal van zowel de bioscoop- als extended releases. De Extended-versie betekent dat je voor de Hobbit-trilogie ongeveer op een extra uur looptijd mag rekenen en bij de Ring-trilogie op twee uurtjes extra kijkplezier.

Bij de box krijg je verschillende extra's, waaronder een 100-pagina tellend sketchboek en reproducties van waterverfschilderijen door Alan Lee en John Howe. Beide artiesten waren bij de Tolkiens-films betrokken, maar waren ook eerder verantwoordelijk voor kunst en kaarten in Tolkien-boeken.

Wie zijn collectie wil etaleren, kan dat doen op de meegeleverde houten boekenkastje in "hobbit-stijl" dat door Peter Jackson geselecteerd werd.

Het klinkt allemaal als spek voor de bek van de ultieme Tolkien-liefhebber, maar toch zijn de eerste reacties op de Middle Earth Ultimate Collector's Edition niet mals. De collectie wordt enkel via Amazon verdeeld en kost daar in pre-order 799 dollar – al is die prijs inmiddels afgezwakt naar 599 dollar. 

De vele reviews bij de doos zijn eerder negatieve commentaren op het prijspunt dan echte besprekingen, maar er is ook veel kritiek op het ontbreken van het vele filmmateriaal (onder andere achter de schermen-documentaires) dat Jackson over de jaren aan zijn fans beloofde. Ondertussen is er ook nog geen nieuws over de Ultra HD Blu-ray-releases van de Tolkien-trilogieën. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.