Redactie

Ook hi-res audio voor Playstation 4

De Playstation 4 ondersteunt na de meest recente update ook high resolution audio. Nummers die niet in hoge kwaliteit beschikbaar zijn kunnen worden geüpscaled. Ondersteuning voor high-res audio is compleet nieuw voor Playstation. Niet zo vreemd, want van oorsprong is het natuurlijk puur een gameconsole. Je merkt echter steeds meer dat consoles als de Playstation 4 en Xbox One de rol van mediaspeler gaan overnemen. Ondersteuning voor de nieuwste technologieën wordt dan ook steeds belangrijker. Microsoft rustte de Xbox One S uit met (een erg slecht ontvangen) 4K Blu-ray speler, Playstation richt zich op de muziek.

De Media Player in de PS4 ondersteunt dus vanaf nu high-res audio, maar er is nog niet officieel bekend gemaakt in welke sample rate de FLAC-bestanden worden afgespeeld. Wel is er meer bekend over het upscalen van nummers, dit gebeurt namelijk met Sony’s DSEE HX-processing. Diezelfde technologie kom je tegen in de NW-ZX2 Walkman en MDR-1000X hoofdtelefoon. Volgens Sony zelf moet dit je muziek naar 'nagenoeg dezelfde kwaliteit' brengen.

Ook voor mensen die minder geven om hi-res audio is de update trouwens interessant, het maakt het namelijk mogelijk om video’s in 360 graden te bekijken met Playstation’s eigen VR headset. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.