Beeld

Nieuwe Samsung tv’s krijgen Steam Link

PC-gaming levert nog steeds de beste grafische kwaliteit. Waarom zou je er niet van genieten op je televisie? Dat kan al via een Nvidia Shield, of via een Steam Link. Maar Valve wil het je nog makkelijker maken, en kondigde op de Steam Dev Days aan dat de Steam Link hardware in toekomstige Samsung tv’s zal zitten.

Dat zal zeker geen reden zijn om een nieuwe televisie te kopen, de kleine Steam Link kan je immers voor 55 euro kopen (klik hier). Maar het brengt game-streaming van pc naar tv bij een heleboel mensen in de huiskamer die het daarvoor mogelijk nog niet kenden.

In welke modellen Steam Link zal zitten is nog niet bekend, noch wanneer ze beschikbaar zullen zijn. We kijken hoopvol naar CES begin januari voor meer nieuws.

De huidige Steam Link werkt heel eenvoudig. Het is als het ware een brug tussen je pc en de tv. Je sluit de Steam Link aan op je tv via HDMI, en op je thuisnetwerk. Dat laatste kan draadloos, maar voor de beste kwaliteit vertrouw je op een bedrade aansluiting. De Steam Link ontdekt automatisch de pc’s op het netwerk die Steam draaien. Pak een controller, installeer je voor de televisie en je hele Steam bibliotheek is beschikbaar. Games worden gestreamed in 1080p en 60fps.Hoe goed ze er uit zien hangt natuurlijk af van hoe krachtig je pc is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.