Redactie

Epson lanceert nieuwe projectoren

Voor iedereen die liever naar films kijkt via een projector dan op tv, is er goed nieuws: Epson introduceert drie nieuwe projectoren met functies die het nog leuker maken om een film op te zetten.

De drie nieuwe projectoren, namelijk de EH-TW7300, EH-TW9300 en EH-TW9300W zijn namelijk speciaal ontworpen om de home cinema ervaring nog beter te maken. Ze zijn daarom uitgerust met 4K-enhancement en ondersteuning voor UHD Blu-ray en HDR. Om het makkelijker te maken om snel te kunnen genieten van je film zijn ze bovendien uitgerust met gemotoriseerde lenzen en lens position memory-technologie. De belangrijkste verschillen tussen de 7300 en 9300 versies zitten in de output van gekleurd en wit licht en de contrastratio. 

,

,

Dankzij de hoge contrastratio (160,000:1 voor de 7300 en 1,000,000:1 voor de 9300) en een zestiendelige lens moet elke projector scherp en helder kunnen projecteren, en daarnaast ook nog eens diep zwart kunnen laten zien.  Ook zou je er lang van moeten kunnen genieten – je zou zeven jaar lang elke dag een film moeten kunnen kijken tot de projectorlamp het begeeft. De kans dat je dat daadwerkelijk gaat doen is minimaal, maar toch fijn dat ze het er even bij zeggen!

De meest interessante van de drie is veruit de laatst genoemde EH-TW9300W, die ‘W’ staat namelijk voor wireless. Een projector die beelden rechtstreeks van je smartphone, console of Blu-rayspeler kan tonen is namelijk ideaal: nooit meer gedoe met kabels en verloopjes. Naast dat het lekker opgeruimd staat betekent het ook dat je de projector makkelijk kunt verplaatsen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.