Beeld

Netflix-rivaal Amazon in Benelux beschikbaar

Amazon opent in de Benelux de deuren van zijn streaming videodienst. Daarmee heeft Netflix nu ook bij ons een geduchte uitdager die zwaar investeert in eigen reeksen en films in hoogwaardige 4K- en HDR-kwaliteit.

Het grote uithangbord van de Amazon-dienst is uiteraard The Grand Tour, de autoshow van het vroegere team achter Top Gear. [link type=”article” id=”164937″ target=”_self” name=”Het was al bekend dat die peperdure reeks wereldwijd beschikbaar zou worden”], maar niemand wist of dit ook zou inhouden dat Amazon ook andere content via de Prime Video-dienst toegankelijk zou maken. Het antwoord blijkt vandaag “ja”, en wel voor 200 landen wereldwijd. Daarvoor was Prime Video enkel te bekijken in de V.S., VK en Duitsland.

Amazon Prime Video is te bekijken via de browser, via apps voor iOS en Android, en ook via smart tv-platforms. Zo werkt de Amazon-app bij ons perfect op LG-televisies met WebOS.

Voor liefhebbers van het betere beeldwerk is de lancering van Amazon Prime Video goed nieuws. Net zoals Netflix is de dienst een voortrekker qua 4K en HDR, en investeert Amazon veel in eigen producties. 

Tegelijkertijd lijkt Ultra HD-video vooralsnog niet beschikbaar voor kijkers in ons land. De beste kwaliteit die beschikbaar is via browser en app is sowieso Full HD (net zoals bij Netflix), maar ook op een 4K-televisie is dat het beste dat je binnenkrijgt. Qua geluid kun je rekenen op Dolby Digital 5.1, althans via apps op televisies. 
 

Hier en daar zijn er overigens zaken die Prime Video onderscheiden van Netflix. Zo brengt Amazon de X-Ray-functie van de Kindle ook naar videostreams. Terwijl je kijkt, kun je zo informatie over het getoonde lezen, zoals informatie over acteurs. Bij de Grand Tour ontdek je bijvoorbeeld welke wagens op het scherm verschijnen.

Prime Video kost 5,99 euro per maand, met een introductieaanbod waarbij je maar 2,99 euro per maand voor de eerste zes maanden betaalt. Dat is minder dan Netflix, maar het aanbod aan films en series is wel bescheidener. Een eerste indruk is bovendien dat er weinig content beschikbaar is met Nederlandstalige stemmen (zoals kinderreeksen). Bij de meeste films en reeksen zijn er echter wel Nederlandstalige ondertitels beschikbaar, naast andere talen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.