Beeld

Yamaha komt met AV-receiver RX-V379

Speciaal voor mensen die willen beginnen aan een Home Cinema set, maar niet weten waar te beginnen introduceert Yamaha de RX-V379 AV-receiver met 5.1-surround-sound en 4K/Ultra-HD ondersteuning. Wat betreft muziek kan hij draadloos streamen.

De receiver is bedoeld voor mensen met nog weinig home cinema ervaring: de gratis app Yamaha AV Setup Guide voor iOS en Android moeten je makkelijke door de installatie en aansluitingen heen laten lopen. Aan de hand van simpele vragen bepaalt de app meteen hoeveel en welke kabels er nodig zijn. Daarnaast geeft de app tips voor de ingebruikname en de optimale opstelling.

De aanwezige versterker boost 135 Watt per kanaal, de automatische inmeting werkt met YPAO-technologie, en er is een Virtual CINEMA FRONT-modus. Hij kan ook muziek streamen via bluetooth of via de USB-frontaansluiting. Ook in deze startersklasse biedt Yamaha een geïntegreerde versterkeropbouw en Burr Brown DAC's. De nieuwe Extra Bass-functie versterkt het meerkanaalsgeluid uit de compacte luidsprekersets.

De aanwezige Cinema DSP zorgt voor de akoestiek. Daarnaast beschikt de RX-V379 over de Virtual Cinema Front-technologie. Deze technologie zorgt ook voor surround-sound in ruimtes waar geen achterwaarts gerichte luidsprekers geplaatst kunnen worden. In plaats daarvan zorgen vijf frontluidsprekers voor het virtueel ruimtelijk geluid. En met Silent Cinema kan ook via een hoofdtelefoon naar de surround-sound geluisterd worden.

De RX-V379 biedt met 135 Watt per kanaal een 5.1-surround-sound inclusief Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. De receiver stuurt zelf de grote luidsprekerensembles aan, maar ook de compacte boxen met de Extra Bass-functie voor de lage tonen. De geïntegreerde versterkeropbouw en de 192 kHz / 24 Bit Burr Brown DAC's moeten de geluidskwaliteit optimaliseren.

De Yamaha RX-V379 beschikt over aansluitmogelijkheden met onder andere vier HDMI-ingangen. Je kunt ook de aansluiting tot stand brengen via Cinch. Sat/IPTV-receivers, Blu-ray-Players, gameconsoles en streamingboxen worden zo verbonden. Dankzij een USB-aansluiting en een ingang voor jackpluggen aan de voorkant van het apparaat kunnen media van mobiele apparaten worden weergegeven. Dat kan ook draadloos via de geïntegreerde bluetooth-ontvanger.

De 4K-Passthrough moet de RX-V379 klaarstomen voor het beeld van de toekomst. De AV-receiver kan ook 3D-films afspelen en ondersteunt HDCP2.2. Er zijn ook functies zoals Audio Delay voor de synchrone geluidsweergave van spraak, Deep Color voor de kleuren en er is ondersteuning van de 24 Hz-beeldfrequentie.

Yamaha's exclusieve automatische YPAO-inmeting zorgt voor de inregeling van de luidsprekers: met de inmeetmicrofoon kun je alle instellingen laten configureren, van de keuze van de juiste luidsprekergrootte tot de individuele volume-instelling. Alle overige instellingen configureer je via de systeemafstandsbediening. Een on-screen-display in kleur zorgt voor een weergave van alle menu's op je scherm.

De RX-V379 is nu te koop in de kleuren zwart en titanium; de adviesprijs bedraagt 349,00 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.