Beeld

LG kondigt nieuwe oled-tv’s aan

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG brengt deze herfst twee nieuwe oled-televisies op de markt. Het gaat om de EG910V en EG920V. De EG910V is met een adviesprijs van 2299 euro de goedkoopste oled die LG tot op heden heeft uitgebracht.

Beide modellen zijn 55 inch en hebben een gebogen scherm. De goedkopere EG910V heeft een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De EG920V kan daarentegen ook uit de voeten met de grotere 4K-resolutie, maar is met een prijskaartje van 4199 euro wel een flink stuk duurder. Beide tv's draaien LG's eigen WebOS als besturingssysteem en worden verkocht inclusief bewegingsgevoelige Magic Remote-afstandsbediening.

Wanneer de nieuwe oled's exact gaan verschijnen is nog niet bekend, we weten alleen dat dat na de zomer moet gebeuren. Toen LG eerder hun televisies voor 2015 aankondigde, zou later dit jaar ook een oled gaan volgen met ondersteuning voor High Dynamic Range. Het is niet bekend of dat al de EG920V betreft, of dat er later nog een aparte televsie aangekondigd gaat worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.