Beeld

Xbox helpt met lancering Oculus

Oculus CEO Brendan Iribe gaf nieuwe details vrij omtrent de lancering van het virtual reality-systeem. Daarbij haalde hij Phil Spencer van Microsoft naar voren om aan te kondigen dat Oculus geleverd zal worden met een draadloze Xbox One controller.

Verder werd bekend gemaakt dat Xbox One games volledig compatible zijn met de Oculus Rift, op dezelfde manier waarop Xbox One-gebruikers games kunnen streamen naar hun PC of tablet. Ze lieten ook weten dat de games op de Oculus Rift zijn geoptimaliseerd voor Windows 10. Spencer is trots op de samenwerking met Oculus en kijkt uit naar de eerste videogames die gebruik maken van volwaardige Virtual Reality.

Wil je liever niet met een Xbox controller spelen, geen nood. Oculus kondigde ook een eigen controller aan genaamd de Oculus Touch. De controller zal bestaan uit knoppen en poken, maar ook gebruik maken van sensoren om bewegingen en gebaren te registreren. Volgens Oculus wordt het zo mogelijk om met een vloeiende beweging een (virtueel!) pistool op te pakken, te vuren, en het weg te gooien.

Oculus kondigde ook game-developers aan waarmee ze samenwerken, waaronder Square Enix, Harmonix, Ready at Dawn, Climax Studios, Gunfire Games, CCP, en Insomniac Games. Twee games zijn al officieel: de RPG Chronos van Gunfire Games and Insomniac’s Edge of Nowhere. Bekijk hieronder de trailers voor die spellen en nog een aantal andere interessante featurettes van Oculus.
Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.