Geluid

Deezer Elite – Streamen op FLAC-kwaliteit

Muziek beluisteren via een streamingdienst groeit in populariteit en zal op termijn fysieke media vervangen. Sinds kort hebben diensten zoals Deezer Elite zelfs de kwaliteitskloof met cd’s helemaal weggewerkt, door te streamen aan lossless kwaliteit.

Deezer is daarmee de eerste ‘grote’ streamingdienst die luisteraars de optie geeft om te streamen aan een hoge kwaliteit. Meer bepaald, om te genieten van FLAC-bestanden aan 16-bit / 44,1 KHz, exact dezelfde kwaliteit als een muziek-cd. Het belangrijke verschil wordt perfect gevat door die term ‘lossless’. Door lossless in FLAC-formaat te streamen biedt deze dienst dus die gegarandeerde kwaliteit, waarbij bassen zo laag en gedetailleerd zijn als gewenst en ook de hoogste frequenties natuurlijk klinken.

Deezer Elite is een mooie en logische volgende stap in streaming muziek. Wat ons betreft heeft Deezer al heel mooie kaarten in handen door het muziekaanbod dat wordt samengesteld door gespecialiseerde redacteurs, terwijl de opstap naar lossless FLAC-streaming er voor zorgt dat de laatste kritiekpunt op streaming audio verdwijnt.

Toegeven, de kwaliteitsverbetering is soms groter dan anders, wat niet onlogisch is. Lossy codecs laten bepaalde frequenties wel goed heel, zodat bijvoorbeeld stemmen zelden worden aangetast. Maar bij tracks die wel pakweg veel piano bevatten of heel laag gaan, ga je het wel sneller merken. Meer weten over Deezer Elite? De volledige recensie van het exclusieve abonnement kun je teruglezen op HiFi.nl.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.