Geluid

Trevor Jackson verspreidt nieuwe album over 12 verschillende media

Is het ouderwetse album dat door de muziekgeschiedenis heen op verschillende dragers werd uitgebracht in deze tijd van digitale downloads definitief dood? Niet als het aan de Britse muzikant / ontwerper Trevor Jackson ligt. Zijn aankomende album FORMAT wordt in eerste instantie namelijk niet eens in zijn geheel op cd of lp geperst. In plaats daarvan kiest Jackson voor een uitgebreid eerbetoon aan alle bekende muziekdragers van weleer.

De twaalf tracks van het album worden namelijk eerst stuk voor stuk uitgebracht op twaalf verschillende media. En daarbij zien we alle bekende muziekdragers voorbij komen, zelfs formats die maar een kort leven beschoren waren. Er zullen tracks verschijnen op 12", 10" en 7" vinyl, CD, mini CD, cassette tape, USB stick, videoband, DAT-tape, 8-sporen cassette en geluidsband. Alles zal geproduceerd en gedistribueerd worden door The Vinyl Factory .

FORMAT is Jackson's eerste album in veertien jaar. De tracks zullen voor de release speciaal worden ge-re-edit en ge-re-mastered. Heb je je 8-track of Mini-Disc-speler al jaren geleden de deur uit gedaan maar wil je het album nog wel in je bezit hebben? De tracks van FORMAT zullen op een later tijdstip ook in zijn geheel op cd en lp worden geperst en beschikbaar worden gesteld als digitale downloads.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.