Beeld

Sony achter de schermen toch nog altijd bezig met OLED

Sony introduceerde ooit de eerste OLED tv, maar inmiddels is het enkel LG dat heel veel vertrouwen heeft in de toekomst van OLED schermen. Toch hoeft dat niet eeuwig te duren. Nadat eerder al wat geruchten opdoken over een mogelijke nieuwe OLED tv van Panasonic, bevestigt Sony in een interview met WhatHiFi dat ook zij OLED nog zeker niet hebben afgeschreven.

"Sony introduceerde OLED een paar jaar geleden met de XEL1 en we zijn nog steeds bezig met OLED als technologie", vertelt marketing-manager Mark Whiteman. "Maar de focus ligt nu even bij LED/LCD televisies en 4K in het bijzonder. Met die techniek kunnen we inmiddels de allerbeste beeldkwaliteit afleveren. We verwachten steeds meer content van derde partijen in 4K. Zo hebben diensten als Netflix en Amazon al eerder duidelijk gemaakt dat ze die kant op willen gaan."

Het complete interview is hierboven te bekijken. Naast OLDED en Sony's vernieuwde X1-processor voor 4K wordt er ook gepraat over onder meer hun eigen versie van de Quantum Dot technologie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.