Beeld

Trailer voor N.W.A. biopic Straight Outta Compton

De legendarische rapformatie N.W.A. heeft een eigen film gekregen waarvan vandaag de eerste trailer officieel naar buiten werd gebracht. De biopic Straight Outta Compton, tevens de titel van hun debuutalbum, toont de opkomst van de weliswaar kortstondige, maar zeer invloedrijke groep die eind jaren tachtig de muziekwereld op zijn kop zette.

Met hun rauwe klank en controversiële nummers (F*** The Police) had N.W.A. eind jaren tachtig een groot aandeel in het ontstaan van het "gangster rap" subgenre. De film focust zich op leden Ice Cube (gespeeld door Ice Cube's zoon O'Shea Jackson Jr.), Dr. Dre (Corey Hawkins), Eazy-E (Jason Mitchell), MC Ren (Aldis Hodge) en DJ Yella (Neil Brown Jr.). Paul Giamatti (Rock of Ages) speelt hun manager Jerry Heller en de regie is in handen van F. Gary Gray (The Negotiator), die halverwege de jaren negentig al eens met Cube werkte aan de komedie Friday.

Dr. Dre (inmiddels ook bekend van het door Apple overgenomen Beats) en Ice Cube, die de trailer zelf introduceren, waren nauw betrokken bij de productie van de film. Eazy-E, naast Dre en Cube waarschijnlijk het meest bekende N.W.A.-lid, overleed in 1995 aan de gevolgen van aids. Straight Outta Compton verschijnt op 14 augustus van dit jaar in Amerika. Het is nog niet bekend wanneer de film in de Belgische bioscopen te zien zal zijn.


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.