Geluid

Deezer Elite in maart naar Europa

In Amerika kan men al een tijdje genieten van Deezer Elite, een speciale versie van muziekdienst Deezer waarbij muziek in lossless formaat gestreamed kan worden en vandaag werd bekend wanneer de service beschikbaar wordt in de Benelux. Op 19 maart van dit jaar zal Deezer Elite toegankelijk zijn voor alle Sonos-gebruikers in België en Nederland.

De introductie moet geleidelijk gaan: in eerste instantie zal Deezer luisteraars op Sonos de mogelijkheid geven om te upgraden naar Deezer Elite zonder bij te hoeven betalen. Bestaande Deezer Premium+-abonnees op Sonos kunnen upgraden naar Deezer Elite zonder extra kosten bij inschrijving voor een volledig jaar. Sonos promotie-gebruikers kunnen upgraden voor 36 euro bij inschrijving voor een volledig jaar. De prijzen voor nieuwe gebruikers worden in maart aangekondigd en bevatten in ieder geval een gratis proefperiode van 30 dagen.

Deezer Elite werd in de herfst van 2014 gelanceerd in Amerika en verschijnt in maart naast Europa ook in Latijns-Amerika, Azië en Canada. Het is dan in totaal in 150 landen beschikbaar, waarbij alle gebruikers van over de hele wereld kunnen browsen door een muziekcatalogus met 35 miljoen nummers en lossless FLAC (Free Lossless Audio Codec) bestanden kunnen streamen. En dat allemaal bij een norm van 1.411 kbps of hoger en exclusief via Sonos-luidsprekers en componenten.

Ook Deezer vindt, net als Tidal, dat er met de overgang naar MP3 veel teveel kwaliteit verloren is gegaan door compressie. "Onze samenwerking met Sonos biedt de ultieme ervaring voor muziekliefhebbers door het combineren van het beste draadloze thuismuzieksysteem met de beste streaming-oplossing”, vertelt Deezer-CEO Tyler Goldman. “Gezien ons vroege succes in Amerika met meer dan 200.000 nieuwe gebruikers in de eerste paar maanden sinds de lancering, is het een logische stap om de service wereldwijd uit te rollen.”

Volgens Deezer beluisteren hun reguliere abonnees veel verschillende tracks, maar besteden Elite-leden in vergelijking twee keer zoveel tijd aan het luisteren van muziek. “Er is veel gaande in de streaming-wereld en het wordt steeds leuker voor muziekliefhebbers,” vertelt Sonos CEO-John MacFarlane. “We zijn verheugd dat Deezer zich hard maakt voor de kwaliteit van muziek, en Deezer Elite naar Sonos-klanten brengt over de hele wereld.” Sonos ziet vooral de 1411 kbps-norm (vijf keer de bitrate van menig andere muziekdienst) als een enorme verbetering ten opzichte van MP3-formaat (320 kbps of lager).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.