Beeld

Trailer voor Bridge of Spies

Hij was afwezig sinds Lincoln uit 2012, maar Steven Spielberg (Raiders of the Lost Ark, Jaws) komt dit jaar terug in de bios met Bridge of Spies. De film is na Private Ryan, Catch Me If You Can en The Terminal zijn vierde samenwerking met Tom Hanks.

Hanks speelt James Donovan; een advocaat uit Brooklyn die plots in het middelpunt van de Koude Oorlog wordt gegooid. De CIA belast hem namelijk met een bijna onmogelijke missie; hij wordt erop uitgestuurd om een in Rusland gevangen genomen Amerikaanse piloot veilig thuis te krijgen. Bijrollen zijn er voor Alan Alda (MASH), Amy Ryan (Birdman), Sebastian Koch (Zwartboek) en Mark Rylance (The BFG).

De dramafilm / politieke thriller is gebaseerd op ware gebeurtenissen en Matt Charman (Suite française) schreef de eerste versie van het script. Het scenario werd daarna nog eens onder handen genomen door Joel en Ethan Coen (Fargo, Inside Llewyn Davis). De Coens werkten al eens eerder met Spielberg aan het door hem geproduceerde True Grit. Bridge of Spies verschijnt op 2 december in de Belgische bioscopen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.