Mobile

Sony kondigt nieuwe Xperia’s aan

Sony kondigde twee nieuwe midrange smartphones aan: de Xperia C5 Ultra en de Xperia M5. Bij beide telefoons ligt de nadruk vooral op de camera's. Ze verschijnen deze zomer op de markt, alleen is er nog niets bekend over een release in de Benelux.

De M5 heeft een scherm van 5 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Hij beschikt over een MediaTek-processor en de Helio X10-chipset klokt met acht Cortex A53-kernen maximaal 2GHz. Hij heeft een werkgeheugen van 3GB. Je kunt kiezen uit een opslagcapaciteit van 8 of 16GB en deze ook nog verder uitbreiden.

Zoals gezegd schonk Sony extra veel aandacht aan de camera’s. Met de camera aan de achterkant maak je foto’s in 21,5 megapixel met de nieuwe Exmor RS-camera . Aan de voorkant zit ook een met autofocus uitgeruste Exmor RS-camera die foto’s schiet in 13 megapixel. De Xperia M5 is 7,6 millimeter dun, weegt 142,5 gram, heeft een batterij met een inhoud van 2600 mAh én is waterdicht.

Deze C5 Ultra heeft een groter scherm van 6 inch en beschikt over dezelfde full HD-resolutie. De smartphone is 8,2 millimeter dik. De C5 Ultra heeft een MediaTek-processor met acht kernen geklokt op 1,7GHz. Hij beschikt over 2GB werkgeheugen en heeft een, zo nodig uit te breiden, opslagcapaciteit van 16GB.

De camera's voor en achter op de C5 schieten foto’s in 13 megapixel. Hij weegt 187 gram en draait net als de M5 op Android 5.0 Lollipop. De batterij van de telefoon heeft een inhoud van 2930 mAh. In tegenstelling tot de M5 is de C5 niet waterdicht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.