Geluid

Sony komt met HT-RT5 Soundbar

Sony introduceert een compacte soundbar met achterspeakers en een subwoofer. De HT-RT5 produceert een 5.1-kanaals surround sound van 550W. De verschillende geluidsmodi bootsen daarbij de akoestiek van verschillende beroemde plekken na.

Zo kun je jezelf wanen in het Morumbi Stadion in Brazilië voor voetbalwedstrijden, het Cary Grant Theater van Sony Pictures Studios in LA voor films en de O2 Arena in Londen voor muziek. De hoofdunit bevat een center speaker die op elk volume een helder geluid moet kunnen produceren. Daarnaast zijn er twee draadloze achterspeakers plus een aparte draadloze subwoofer.

Elke extra speaker maakt automatisch verbinding zonder dat er kabels nodig zijn. Het systeem heeft ook een microfoon om de akoestiek van je ruimte te testen met Digital Cinema Auto Calibration DX. Door het bepalen van de juiste locatie van de speakers wordt het optimale geluidsniveau gegenereerd. Het systeem kan ook uit de voeten met hi-res geluidsformaten; zo is er ondersteuning voor HD-bronnen zoals DTS-HD en Dolby True HD.

Er is ook aan de liefhebbers van streaming audio gedacht; de soundbar geeft toegang tot een grote keuze aan online muziek via Spotify Connect en ruim 100 andere muziekdiensten, zoals Deezer, TuneIn en Google Play Music. Met Google Cast is online muziek en internetradio van een mobiele toestel naar de speakers te casten. Bij het aanraken van het Cast-pictogram wordt het geluid draadloos van de smartphone of tablet naar de soundbar overgebracht.

Het streamen via Bluetooth werkt met One-Touch Listening via NFC. De LDAC-technologie van Sony brengt drie keer zoveel audiogegevens over dan standaard bluetooth-verbindingen. Hij heeft ook Wireless Multi-Room dat bediend kan worden met je telefoon of tablet of met de Sony SongPal-app. De HT-RT5 kan gecombineerd worden met andere compatibele draadloze speakers en hifi-systemen om overal gelijktijdig naar hetzelfde geluid te luisteren.

De HT-RT5 is voor de tv of aan de muur te plaatsen. De soundbar is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 800 euro

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.