Geluid

Sennheiser presenteert RS 195

Sennheiser lanceert de RS 195, een draadloze hoofdtelefoon met verschillende geluidsprofielen. Gebruikers kunnen het gehoorprofiel zelf aanpassen en zonder kwaliteitsverlies naar muziek, tv en video luisteren.

De Sennheiser RS 195 beschikt over zeven van tevoren in te stellen geluidsprofielen. Deze profielen comprimeren of accentueren de hoge, midden en lage tonen. Daarnaast is het mogelijk om de balans tussen de linker en rechter stereokanalen te wijzigen. Wanneer de hoofdtelefoon helemaal is ingesteld naar het profiel van de gebruiker, past de RS 195 de geluidskwaliteit zelf aan, en wordt het geluidsniveau automatisch geoptimaliseerd. Zo kunnen mensen met leeftijdsgebonden gehoorverlies toch met heldere audiokwaliteit van hun favoriete muziek en televisieprogramma’s genieten. Zonder het volume onnodig hard te hoeven zetten.

"Veel mensen met leeftijdsgebonden gehoorproblemen zetten het geluid van hun TV of radio steeds een tandje harder om het te kunnen blijven horen. Niet alleen maken ze het probleem alleen maar erger, de audio levert dan ook aan kwaliteit in.", zegt Annegret Meyer, verantwoordelijk voor Hoorzorg bij Sennheiser. "Testen in de leeftijdsgroep van 50-plus hebben laten zien dat de manier waarop de RS 195 signaal overbrengt, spraakverstaanbaarheid significant verhoogt. Juist voor deze mensen is de RS 195 ontwikkeld, zodat ze hun hoofdtelefoon precies af kunnen stemmen op basis van hun eigen gehoorprofiel.”

De RS 195 is sinds begin 2015 beschikbaar in Nederland. Lees meer over de Sennheiser hoofdtelefoons op FWD magazine, of bekijk onze review van de RS 220.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.