Geluid

Samsung onthult draadloze speakers

Samsung breidt haar lijn van draadloze speakers uit. De nieuwe R5, R3 en R1 zijn 360-graden speakers en gebruiken een tap-and-swipe interface. Verder is de Multiroom App voor smartphones, tablets en smartwatches verbeterd. De speakers zullen hun debuut maken op de aanomende IFA in Berlijn.

De R5, R3 en R1 dienen als aanvulling op de R7 en R6, de twee eerdere speakers uit Samsungs Wireless Audio line-up. De nieuwe modellen bieden dezelfde kwaliteit en hetzelfde geluid als hun voorgangers. De ring-radiator technologie vult daarbij de hele kamer met geluid. Met hun ontwerp moeten ze in elk interieur passen.

Exclusief voor de R5, R3 en R1 speakers is de bediening, die moet zorgen voor een gemakkelijke en intuïtieve gebruikservaring. Het volume regel je via een swipe of een lichte aanraking op de bovenkant van de speaker. Ook selecteer je zo meerdere muziekbronnen en zet je de muziek op play of pauze.

Via de geüpdatete app voor Multi-room van Samsung maken de R5, R3 en R1 speakers contact met smartphones en tablets met Android en iOS. Zo is het mogelijk om door het hele huis draadloos muziek te spelen op alle devices met Wi-Fi. Je vindt en selecteert met de app je favoriete muziek. Playlists stel je samen op één enkel scherm.

Door de laatste update werkt Samsungs Multiroom App nu ook op de Samsung Gear S. Daarnaast kun je de app gebruiken op de binnenkort te verschijnen nieuwe smartwatch van Samsung. Door de gebruikersinterface heb je geen smartphone meer nodig.

Samsung is een samenwerking aangegaan met online muziekservice Qobuz. Zo krijgen Samsung gebruikers toegang tot streaming in hoge resolutie en luister je je favoriete muziek in de hoogtste kwaliteit.

De nieuwe speakers komen in het laatste kwartaal van 2015 op de markt en de prijzen variëren van 199 euro tot 399 euro. Aanvullend nieuws over de beschikbaarheid per land volgt de komende maanden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.