Beeld

Samsung kondigt Ultra HD Blu-ray speler aan

De specificaties van de schijfjes zijn bekend en nu is het wachten op de eerste hardware die ermee uit de voeten kan. Panasonic had al eerder een Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd en nu laat ook Samsung weten bezig te zijn met een eigen model.

Samsung liet weten nog dit jaar met een Ultra HD Blu-ray speler op de markt te komen. Waarschijnlijk wordt het model in september gepresenteerd tijdens IFA 2015 in Berlijn. Samsung wil hem nog voor de feestdagen in de schappen hebben liggen. Panasonic mikte met hun model op de lente van 2016, maar liet al doorschemeren dat de release misschien toch vervroegd ging worden naar eind dit jaar.

Ultra HD Blu-ray is de opvolger van Blu-ray en biedt ondersteuning aan 4K Ultra HD-content en HDR-content. Wat betreft audio worden Dolby Atmos en DTS:X. ondersteund. Er is al redelijk wat videocontent in 4K-resolutie en met high dynamic range-ondersteuning. Fabrikanten van av-producten moeten nu met de juiste hardware komen waarmee de nieuwe schijfjes afgespeeld kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.