Geluid

Samsung: gebogen soundbars en nog veel meer multiroom

Dat Samsung op CES vooral over tv's spreekt, is verleden tijd. Er is ook behoorlijk wat aandacht voor nieuwe audioproducten. En dan hebben we het vooral over gebogen soundbars en een nog grotere focus op multiroom.

Enkele dagen geleden brachten we al het nieuws dat Samsung twee bijzondere design-speakers uitbrengt. 'Ambient' geluid is een van de speerpunten van de nieuwe audiostrategie van Samsung, legt Robin Ceulemans, productmanager audio bij Samsung uit. De speakers verspreiden volgens de marketingspeak van Samsung geluid in 720 graden, rondom zowel horizontaal als verticaal.

Betere klank komt sowieso hoger op de agenda te staan bij het merk, door het oprichten van een audiolab in California. Het lab is verantwoordelijk voor de nieuwe eivormige WAM7500 en WAM6500-speakers, maar gaat ook zorgen voor beter audiodesign bij andere producten, zoals smartphones.

,

Dat ook het assortiment gebogen soundbars sterk uitbreidt was ook reeds bekend. De nieuwe modellen komen niet zomaar uit de lucht gevallen. De Samsung Curved Soundbar HW-H7500 bleek een succes, en nu komen er drie nieuwe series. Die matchen elk bij een bepaalde tv-reeks uit de nieuwe Samsung line-up voor 2015, dat heel sterk op UHD en gebogen schermen inzet.

In tegenstelling tot de H7500 zullen veel van de nieuwe gebogen soundbars compatibel zijn met de Multiroom-producten van Samsung. Op CES lanceert Samsung zelfs een hele lading toestellen die met de multiroom-speakers M3, M5 en M7 samenwerken. Naast de eerder vermelde WAM7500 en WAM6500 duiken er heel wat Blu-rayspelers op die als bron kunnen dienen voor de multiroomspeakers. Voorheen was er maar één Blu-raymodel compatibel. Zoals voorheen zal het Multiroom-platform ook samenwerken met Samsung-televisies, HT-sets en meer.

Samsung erkent ook dat de Multiroom-app nogal spartaans was. Er komt een versie 2.0, geïnspireerd op de app van de Samsung Milk-muziekdienst in de V.S. De nieuwe app ziet er behoorlijk blits uit, afgaande op eerste indrukken, en draait vooral rond de muziek. Zo komt er een universele zoekfunctie die over alle bronnen en diensten heen zoekt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.