Geluid

Rotel presenteert nieuwe versterkers en netwerkspeler

Rotel voegt een aantal nieuwe producten toe aan hun succesvolle 15-serie, die al bestond uit onder meer de RA-1570. De RC-1590 voorversterker, de RB-1590 eindversterker en RT-1570 netwerkspeler vormen volgens het merk een nieuwe referentie-standaard.

De RB-1590 levert volgens Rotel dan ook high-end prestaties tegen een betaalbare prijs. De stereo eindversterker biedt 350W per kanaal (beide kanalen aangestuurd, 20Hz-20kHz). Die prestatie kan de versterker leveren dankzij een dubbele mono-blok constructie. De eindversteker wordt vanaf juni geleverd voor een adviesprijs van 3000 euro.

De eindversterker wordt aangevuld door de Rotel RC-1590 stereo voorversterker. De RC-1590 gebruikt dubbele ringkerntransformators om analoge en digitale signalen te isoleren. Daarnaast zijn op maat gemaakte slit-foil condensators ingezet vanwege hun snelle laad- & ontlaadtijden. Het resultaat zou merkbaar zijn in de lage tonen-weergave. Vanaf juni verkrijgbaar voor 1750 euro.

Tot slot is er de Rotel RT-1570 netwerspeler. Hij heeft een FM en DAB+ tuner, maar werkt ook als netwerk streamer – met native 24-bits/96kHz reproductie en ondersteuning voor de meeste moderne codecs (inclusief die voor hoge resolutie en lossless kwaliteit, zoals FLAC en AIFF). Verder kan hij uit de voeten met internetradio en veel verschillende streaming diensten en mediaservers. Vanaf juni beschikbaar voor 1000 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.