Mobile

Nieuwe Acer mikt op kroon van de middenklasse

Ook computer- en telefoonbouwer Acer is present op CES. Het presenteert in Las Vegas meerdere toestellen, waaronder een gunstig geprijsde maar toch krachtige smartphone met stemaansturing. 

Voor zijn prijs van 299 euro pakt de Jade S met bijzonder veel uit. Het is om te beginnen een LTE-compatibel apparaat, wat toch aan dit prijspunt de norm wordt. Het 5-inch IPS-scherm toont 'slechts' 720p, en dat is wellicht het grootste minpunt.

Er zijn inmiddels wel meer telefoons die naast een goede camera achteraan (in dit geval van 13 megapixel) over eentje aan de voorkant beschikken die ook heel wat megapixels bezit. De selfie-trend is de verklaring, mocht je die zoeken. De Liquid Jade S gaat voor vijf megapixel vooraan, wat inderdaad scherpere en betere selfie's moet opleveren. Unieker is dat je de camera met de stem kan bedienen. Roep 'cheese' en een foto wordt gemaakt, bijvoorbeeld.

De Acer-telefoon bezit verder een Mediatek MT6572M-chipset met een 64-bit octacore-processor aan 1,5 GHz. Hoewel niet zo bekend als Qualcomm en Samsung, leveren Mediatek-chips inmiddels ook behoorlijk goede resultaten.

De Liquid Jade S bewijst in wederom dat je voor een goed toestel niet per se naar de topmodellen, zoals een iPhone, moet grijpen. Het middenklasse-arena wordt er alleen maar interessanter op. Merken als Xaomi, Huawei en zelfs Samsung (die binnenkort een betaalbare A-reeks met volledig metalen behuizing lanceert) strijden er voor de aandacht van de consument, die toch wat minder happig wordt op smartphones van 500, 600 of meer euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.