Mobile

MTV waagt zich aan streamingdiensten

Tidal is net gelanceerd, Apple is bezig met een verbouwing van Beats, en ook MTV begeeft zich nu in het streaming-segment. De televisiezender kondigde twee streamingdiensten aan: MTV Play voor video en MTV Trax voor muziek. Beide diensten zijn vanaf begin maart beschikbaar in verschillende Europese landen, hoewel data voor België en Nederland nog niet bekend zijn.

MTV begon uiteraard ooit als muziekzender, maar inmiddels zijn het vooral (reality)series die de klok slaan. MTV Play zal dan ook een zeer ruimte catalogus aan MTV-series gaan bevatten. Een exacte lijst met content is nog niet bekend, maar MTV belooft dat er ongeveer 1500 uur aan kijkmateriaal gestreamed zal kunnen worden. Ook kunnen kijkers gebruik maken van exclusieve previews. MTV Play is vanaf 5 maart alvast beschikbaar in Duitsland, Zwitserland en Roemenië.

Voor MTV Play is de zender ook een samenwerking aangegaan met het Nederlandse bedrijf Vigour. Deze heeft de app compatibel gemaakt voor alle populaire besturingssystemen. Je kunt als een soort multi-platform Google Cast met een handbeweging content vanaf je smartphone naar andere schermen "flicken" om daarop verder te kijken. Huidige MTV-abonnees krijgen de dienst gratis aangeboden, andere gebruikers betalen 2,99 euro per maand of 29,99 euro per jaar.

En dan is er ook nog MTV Trax; muziekstreaming voor de casual luisteraar die andere diensten te duur vindt. De MTV Trax app moet dagelijks honderd muzieknummers bieden die naast streaming door middel van het MusicQubed platform na download ook offline beluisterd kunnen worden. De dienst is om te beginnen vanaf 3 maart beschikbaar in Engeland via de Apple App Store, Google Play en de Windows Phone Store.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.