Geluid

Monster klaagt Apple en Beats aan

Monster en zijn oprichter Noel Lee sleuren Beats en dus ook eigenaar Apple voor de rechter. De klacht concentreert zich op de voormalige zakenrelatie tussen Monster en Beats, en de breuk tussen die twee. Lee is nog altijd woedend over wat hij "verraad" noemt.

De relatie tussen Beats en Monster was ooit anders. Beide bedrijven waren partners – Beats voor de marketing, Monster voor de technologie – die samen verantwoordelijk waren voor de eerste succesvolle Beats by Dre-hoofdtelefoon. Later verbrak Beats de samenwerking en besloot het zelf Beats-hoofdtelefoons te ontwerpen en te bouwen. Monster verloor zo plots een lucratieve productlijn die het zelf het opgebouwd. 

De klacht van Monster en zijn oprichter gaat over de periode voor de overname door Apple. Volgens Monster gebeurde er onregelmatigheden toen smartphonebouwer HTC in 2011 een meerderheidsaandeel in Beats nam en korte tijd later de aandelen terug aan Beats verkocht. Lee zou naar eigen zeggen onder druk zijn gezet om zijn Beats-aandelen te verkopen, waardoor hij niet kon rekenen op een deel van de koek toen Apple Beats kocht voor drie miljard dollar.

De klacht is persoonlijk gericht tegen Beats, de Beats-oprichters Jimmy Iovine en Dr. Dre, en enkele Beats-kaderleden én HTC.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.