Geluid

Marantz lanceert betaalbare NA6005-netwerkspeler

Marantz komt met een mooie oplossing voor mensen die graag een netwerkspeler met veel mogelijkheden willen aanschaffen, maar een betaalbare prijs toch ook belangrijk vinden. Ze introduceren de NA6005, een nieuwe middenklasser die de eerder verschenen PM6005 versterker en de CD6005 cd-speler gezelschap moet houden. De met WiFi en Bluetooth uitgeruste netwerkspeler biedt bijna onbeperkte toegang tot je digitale muziekbronnen.

De NA6005 is voortgekomen uit de NA-11S1 en NA8005 en beschikt over technologieën uit de reference-class voor muziekliefhebbers op zoek zijn naar goede kwaliteit voor een lagere prijs. Dankzij de digitaal-naar-analoog-omzetter en uitgangsbuffer biedt de NA6005 onvervalste audiozuiverheid. Het audiocircuit is voorzien van Marantz' exclusieve HDAM- en HDAM-SA2 in een hybride configuratie voor lage ruis en hoge snelheden met een gedetailleerde en krachtige weergave.

Door het apparaat aan te sluiten op je thuisnetwerk krijg je toegang tot duizenden internetradiozenders en Spotify Connect. Het systeem ondersteunt ook Apple AirPlay voor het streamen van iTunes-muziek vanaf een Mac of pc en rechtstreeks vanaf de iPhone, iPad of iPod touch. Dankzij de DLNA 1.5-compatibiliteit kun je ook hun lokale bestandsbibliotheken openen op een NAS-apparaat (Network Attached Storage) of een computermediaserver en zo talloze audiobestandstypen afspelen, zoals WAV, WMA, MP3 en AAC. Het apparaat kan daarnaast ook uit de voeten met audiobestanden met een hoge resolutie, waaronder DSD 2,8 MHz/5,6 MHz, FLAC 192/24, WAV 192/24, AIFF en ALAC.

Aan de voorzijde zit een USB-ingang en door middel van een digitale aansluiting kun je genieten van de muziek op je iPhone en iPod. De geavanceerde schakelingen die in de NA6005 zijn toegepast zouden muziek daarbij nog verfijnder moeten laten klinken. Dankzij ingebouwde Bluetooth kun je met een simpele druk op de knop een scala aan compatibele mobiele apparaten koppelen. Via de digitale optische ingang kun je hem ook aansluiten op een tv of decoder. En alles is te bedienen via het grote display of de nieuwe Marantz HiFi Remote App.

Vanaf eind januari is de NA6005 beschikbaar voor een adviesprijs van 599 euro. Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen nog eens op een rijtje.

  • Geluid van hoge kwaliteit met Marantz' unieke ontwerp
  • Analoge audioschakeling met Marantz' HDAM-SA2 voor hoogstaande audiokwaliteit
  • Ingebouwde WiFi en Bluetooth, dubbele antenne
  • Opties voor WiFi-Sharing en WPS snelle verbinding
  • DLNA netwerkmuziekstreaming, AirPlay, internetradio en ondersteuning van Spotify Connect
  • Afspelen van audio met hoge resolutie, waaronder ondersteuning van DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz, FLAC 192/24, WAV 192/24, AIFF, ALAC en afspelen zonder pauzes
  • DAC-modus met een digitale optische ingang en een USB-A-poort aan de voorzijde
  • 192 kHz/24-bits D/A-omzetter
  • Hoogwaardige componenten

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.