Beeld

LG presenteert ’s werelds grootste OLED

Voldoende nieuws van beeldfabrikant LG de laatste tijd, gezien de stappen die het merk zet op het gebied van OLED. Zie bijvoorbeeld onze recente video vanuit het Belgische kantoor in Antwerpen. En ook nu weer een opvallend feitje: de onthulling van 's werelds grootste OLED-schermen.

 

"De voordelen van OLED zijn niet te beschrijven, maar enkel te beleven," stelt Ro Se-yong, hoofd van business-to-business solutions bij LG. Met dat in gedachte heeft het merk, in nauwe samenwerking met het Franse ontwerpbureau Wilmotte & Associés, de twee grootste OLED-schermen ter wereld geplaatst, op een locatie waar heel veel mensen er een indruk van op kunnen doen: op het vliegveld van de Zuid-Koreaanse havenstad Incheon, ten westen van hoofdstad Seoul.

Ieder van de twee schermen is opgebouwd uit 140(!) 55-inch gebogen OLED-panelen, resulterend in een display van 13 meter hoog en 8 meter breed, ofwel zo'n drie volwassen zeecontainers op elkaar gestapeld. De schermen tonen een doorlopende expositie van het fraais dat OLED-beeld te bieden heeft, zoals een vuurwerkshow, het noorderlicht en beelden uit de ruimte. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.