Geluid

Kickstarter-project Revols: custom oordopjes binnen 1 minuut

Kickstarterproject Revols biedt draadloze oordopjes, die binnen 1 minuut custom fit zijn te maken met een speciale app.

Een paar uur na het project op Kickstarter verscheen, overtrof Revols het financieringsdoel van $100.000. Hoe het werkt? Je doet een Revols-oortelefoon in elk oor, wiebelt en duwt een beetje tot het goed voelt, druk 'start' op de bijgeleverde app en een minuut later heb je aangepaste custom-fit oordopjes. Met het indrukken van de start-knop stuur je een signaal naar de koptelefoon die de speciaal geformuleerde nano-composiet gel uithardt. Als gebruiker ervaar je alleen een warm gevoel in je oor. 

Ontwerp
De Revols oordopjes zijn ontworpen voor zowel actieve gebruikers als muziekliefhebbers. De oordopjes beschikken ook over roterende randen die drop-down of over-ear-plaatsing mogelijk maken. De Revols hebben een kabel tussen de twee oortjes met een inline microfoon voor het voeren van telefoongesprekken en koppelt met een muziekbron via Bluetooth 4.1 (met aptX hoge kwaliteit streaming support). In de kabel is een slanke accu geplaatst die gebruikers 6 uur extra speeltijd belooft. De batterij wordt opgeladen via usb, opladen naar een volle batterij duurt 2 uur.

Onkyo
Als extra geruststelling voor de donateurs overziet Onkyo het akoestisch ontwerp van de Revols. Daarnaast biedt het aangepaste gietproces verbeterde isolatie van het omgevingsgeluid. De gebruiker is in staat om via de app te bepalen hoeveel buitengeluid er wordt doorgelaten.

Campagne
De Kickstarter-campagne loopt tot 8 januari 2016. De kosten van een paar Revols bedragen nu 199 dollar (Kickstarter special). De oordoppen verschijnen in zwart of wit, maar er komen skins in verschillende kleuren beschikbaar.

Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste exemplaren in juni 2016 geleverd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.