Beeld

House of Cards nog vaker illegaal gedownload

Mocht je in het bezit zijn van Netflix, dan is de kans groot dat je het derde seizoen van House of Cards de afgelopen dagen in sneltreinvaart hebt bekeken. Maar ook bij mensen die geen gebruik maken van de streamingservice is de serie populairder dan ooit. Binnen 24 uur werden alle dertien nieuwe afleveringen 700.000 keer gedownload, en dat is twee keer zoveel als als bij seizoen twee het geval was.

De cijfers zijn afkomstig van Excipio, dat de piraterij voor Variety in kaart bracht. Wat opvalt in het lijstje van de landen waar House of Cards het meest illegaal gedownload werd is dat landen als China, India, Australië, Polen en Griekenland hoog genoteerd staan. En dat zijn nu net landen waar Netflix nog niet beschikbaar is. Piraterij is aan de ene kant dus zeer vervelend voor Netflix, maar het geeft tegelijkertijd ook aan hoe populair haar series nog altijd zijn en hoeveel kansen er nog liggen.

Netflix liet zich al vaker leiden door piraterij; men kijkt dan welke series in welke landen het vaakst illegaal gedownload worden waarna ze deze proberen toe te voegen aan het assortiment. Maar ook eigen content blijven ze pushen, want binnenkort verschijnen er een drietal originele serie. In april is het eerste seizoen van Daredevil voor gebruikers te streamen, de nieuwe serie Sens8, van de makers van The Matrix, debuteert op 5 juni en Orange is The New Black gaat verder op 12 juni.

Men verwacht dat alle series wereldwijd tegelijkertijd beschikbaar zullen zijn voor Netflix-gebruikers, aangezien de nieuwe serie House of Cards ook overal ter wereld tegelijk verscheen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.