Geluid

Game of Thrones krijgt Dolby Atmos

De huidige Blu-ray boxsets van de HBO-serie Game of Thrones waren al erg fraai, maar voor de echte liefhebbers is hier een reden om te dubbel dippen: de boxsets worden namelijk opnieuw uitgebracht, maar dan met een Dolby Atmos soundtrack.

Uiteraard is alleen de boxset niet genoeg om de draken over je hoofd heen te horen vliegen. Je moet ook een av-receiver hebben die ondersteuning biedt aan het nieuw soundformat van Dolby. Gelukkig brengen steeds meer fabrikanten, zoals Onkyo en Yamaha, dit soort receivers op de markt. Daarnaast moeten ook je luidsprekers in de gewenste opstelling staan, inclusief speakers die iets hoger geposteerd zijn.

Naast de verbeterde audio heeft HBO ook het artwork van de box een nieuw design gegeven. Nu zijn de openingscredits van de serie zelf op de verpakking verwerkt, en dus als een landkaart voorzien van verschillende locaties die een rol spelen in de serie. Het is een steelbook design, zodat er ook een magneet aan vastzit met daarop een bepaald logo van een bekend huis uit de fictionele wereld van Westeros.

Over de prijs is helaas nog niets bekend, maar de boxsets van seizoen 1 en 2 moeten in november op de markt verschijnen. Die van seizoen 3 en 4 zullen niet lang daarna volgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.