Beeld

Devolo presenteert dLAN Powerline

Devolo introduceert de dLAN; een Powerline voor een stabiel netwerk en een internetverbinding dat 24 uur per dag beschikbaar is. De Powerline is speciaal bedoeld voor mensen die thuis optimaal willen genieten van videostreamingdiensten als Netflix.

Geen netwerk betekent geen internet, en dat betekent geen streaming. Het merendeel van de producten als smart-tv’s, spelcomputers en streamingboxen is afhankelijk van traditionele netwerkkabels of wifi; sommige bieden zelfs beide connectiemethoden. Een probleem waar veel gebruikers tegenaan lopen, is altijd hetzelfde: zowel de netwerkverbinding als de wifi is niet beschikbaar wanneer die het hardst nodig zijn.

De dLAN Powerline-technologie van devolo moet een oplossing bieden en wifi en het thuisnetwerk precies naar de plekken waar ze nodig zijn brengen – dus ook op de eerste, tweede of derde verdieping. De dLAN Powerline gebruikt de bestaande stroomkabels gebruikt voor datatransmissie. Het leggen van nieuwe kabels of gaten boren in de muur is dus niet nodig.

Het installeren werkt door een adapter vlakbij de router aan te sluiten en deze met elkaar te verbinden. Een tweede adapter is in een ander stopcontact in huis in te pluggen. Devolo’s dLAN Powerline fungeert als een universele verbinding tussen het grote aantal smartphones, tablets, notebooks, pc’s, smart-tv’s, netwerkstations, spelcomputers, streamingboxen en alle andere digitale gadgets.

Er zijn twaalf verschillende dLAN Powerline-adapters van Devolo verkrijgbaar, bijvoorbeeld een oplossing met of zonder wifi, met een, twee of drie netwerkverbindingen en een adapter met of zonder geïntegreerd stopcontact. De startoplossingen voor het inrichten van een Powerline-netwerk zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer vijftig euro. Een bestaand Powerline-netwerk is altijd uit te breiden met aanvullende adapters.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.