Geluid

CanJam Europe lonkt naar hoofdtelefoonfans

Voor mensen die verzot zijn op het beluisteren van muziek via de hoofdtelefoons is er komend weekend maar één adres: het Congres Center in Essen, net over de grens. Daar gaat opnieuw Canjam Europe door, een beurs exclusief gericht op head-fi.

Het is al de derde keer dat Canjam Europa in Essen plaatsvindt. Omdat het exclusief gericht is op hoofdtelefoons en bijhorende accessoires, zoals hoofdtelefoonversterkers, hangt er een aparte sfeer, anders dan een typische hifi-show. Ondanks de vele exposanten – dit jaar meer dan ooit – voelt Canjam Europe nog kleinschalig aan. Bezoekers krijgen uitgebreid de kans om zelf hoofdtelefoons te beluisteren.

Dit jaar hebben meer dan honderd standhouders zich aangemeld, waaronder grote namen (zoals AKG, Audioquest, Beyerdynamic, Chord, Gibson/Philips, Grado en Sennheiser) als namen die bij het grote publiek iets minder bekend zijn maar bij koptelefoonliefhebbers dus te meer. Denk daarbij aan Astell & Kern, Auralic, Bryston, HiFiman, Lehmann Audio, MrSpeakers, RHA, en nog vele meer. Een overzicht van de aanwezige merken vind je hier.

Naar goede gewoonte zijn er ook een aantal workshops voorzien op beide dagen, waaronder een sessie rond specificaties van hoofdtelefoons en hoofdtelefoonversterkers, door Norbert Lehmann. Er worden ook een paar primeurs verwacht, zoals de presentatie van de nieuwe editie van het T1-vlaggenschip van het Duitse Beyerdynamic.

De beurs opent op zaterdag 26 en zondag 27 september de deuren om 10u en sluit ze weer om 18u (zaterdag) en 17u (zondag). Een inkomstticket kost 5 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.