Geluid

Bang & Olufsen zoekt koper voor overname

De Deense televisie- en audiofabrikant Bang & Olufsen heeft een investeringsbank aan het werk gezet om op zoek te gaan naar een geschikte koper. Dat berichtten verschillende Deense media. De oorzaken zijn de slechte financiële omstandigheden in Europa en de steeds heviger wordende concurrentie uit Azië, onder meer van Sony en Samsung.

De afgelopen maand liet de fabrikant weten door productievertragingen en problemen met het distributienetwerk een negatief operationeel resultaat te behalen. Hoewel het bedrijf zelf nog niet officieel heeft gereageerd op de berichtgeving rondom een mogelijke overname, wisten we dat het al langer niet meer zo goed ging. Bang & Olufsen-baas Ole Andersen zag de bui al een beetje hangen: hij gaf begin deze maand aan dat de fabrikant simpel weg te klein was om nog langer op eigen benen te kunnen staan.

Bang & Olufsen is één van de laatste zelfstandige producenten van geluidsapparatuur en televisies in Europa. Het bedrijf staat vooral bekend om de wat duurdere en luxere luidsprekers. De afgelopen tijd werd er nog onder meer tevergeefs getracht om de verkoop te laten stijgen door ook goedkopere producten te ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.