Geluid

Bang & Olufsen lanceert Beolit 15 Bluetooth-speaker

Een aantal jaren geleden probeerde het luxe Bang & Olufsen een wat jonger publiek aan te spreken met onder meer de Beolit 12; een draagbare speaker ontworpen door de Deense meubeldesigner Cecilie Manz waarvan je hier onze recensie terug kunt lezen. En Manz is nu ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de opvolger; de Beolit 15.

Wat betreft het uiterlijk heeft de Beolit 15 dan ook wel wat weg van de 12, maar technisch gezien moet hij verschillende verbeteringen laten zijn ten opzichte van zowel zijn meest recente voorganger als andere draagbare speakers uit hun B&O Play-lijn. Zo zou dankzij de innovatieve True360 Sound-techniek nu elke luisteraar dezelfde luistervaring moeten beleven ongeacht waar hij of zij in de desbetreffende ruimte staat opgesteld.

Een ander punt van verbetering is de verlengde batterijduur: door middel van Adaptive Power Management zou de ingebouwde batterij nu 24 uur mee moeten gaan na een enkele oplaadbeurt. Verder maakt Bluetooth 4.0 het mogelijk om de speaker in verbinding te stellen met andere van Bluetooth voorziene devices om muziek te streamen.

"De Beolit 15 heeft een geadoniseerde aluminium grill rondom de speaker en een leren riempje om hem mee rond te dragen", licht Manz toe. "Het hoofdcomponent is gemaakt van een stevig en duurzaam polymeer. Er zit ook een slipbestendig bakje bovenop om je mobiele device in te leggen. Het product is gebouwd om lang mee te gaan – overal in huis".

De Beolit 15 moet deze maand nog bij de retailers komen te liggen. Je heb daarbij de keuze uit de kleuren Polar Blue, Natural Champagne en Shaded Rosa. De adviesprijs van de speaker bedraagt 499 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.