Geluid

Auro-3D mix voor nieuwe album Ozark Henry en Nationaal Orkest van België

Ozark Henry kondigde vandaag aan dat zijn nieuwe album Paramount in samenwerking met het Nationaal Orkest van België niet alleen maar zal leunen op de standaard stereo- en 5.1-mixes. De cd zal ook uitgebracht worden op Pure Audio Blu Ray en wordt daarop voorzien van een Auro 3D-mix. Het markeert de eerste keer dat zo'n groot orkest in de huiskamer te beluisteren zal zijn met driedimensionaal geluid.

En Henry heeft nog een primeur te pakken want het is ook de eerste keer dat het orkest samenwerkt met een artiest buiten de klassieke muziek. Hij zal in maart met het orkest en album gaan toeren. Hij speelde al een keer live samen met het orkest tijdens een persevenement bij Bozar Brussels waar de Auro 3D-mix alvast te horen was. Luisteraars zullen thuis van de mix kunnen genieten met een AV-receiver die geschikt is voor Auro-3D plus hoogtespeakers of onderweg met Auro-hoofdtelefoons die 3D kunnen reproduceren.

Volgens Wilfried Van Baelen, de uit België afkomstige uitvinder van Auro-3D, is de nieuwe mix de manier om je huiskamer te doen klinken als concertzaal. De Auro-3D mix werd gedaan door Ronald Prent en opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum, Nederland. De mastering werd gedaan door meervoudig Grammy-winnaar Darcy Proper. Auro-3D is de volgende stap op het gebied audio, waarbij ook hoogte wordt toegevoegd aan stereo en surround.

De grootste concurrent van Auro-3D is momenteel Dolby Atmos en in ons eerdere achtergrondartikel kun je alles lezen over de twee nieuwe fenomenen. Bij onze collega's van HiFi.nl kun je meer lezen over Pure Audio Blu Ray’s in combinatie met verschillende spelers.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.