Geluid

Apple vernieuwt iPods

Apple heeft al lange tijd niets meer gedaan met haar iPod-serie; de laatste update stamt alweer uit 2012. Volgens de Franse website iGen, dat vaker vroege Apple-scoops heeft, zal het merk komende week echter weer een aantal versies vernieuwen.

Naar verluidt zullen op 14 juli de nieuwe iPods gelanceerd worden. Het gaat om zowel de iPod Nano als Shuffle en de Touch. Allemaal worden ze sowieso voorzien van andere kleuren: een recente iTunes-update liet ze allemaal al zien in het goud, blauw, roze en rood. Volgens iGen is Apple mogelijk ook van plan om de iPod Touch een 64-bits-processor, afkomstig uit een recente iPhone, te geven om hem zo een stuk sneller te maken.

Wat er, naast de kleuren, precies gaat veranderen met de iPod Nano en iPod Shuffle is nog niet helemaal duidelijk. Momenteel ondersteunen de iPod Shuffle en iPod Nano geen Apple Music, net als de iPod Classic en iPod Touch tot en met de vierde generatie. Er wordt gespeculeerd dat er komende week mogelijk een update gaat komen waarmee Apple Music wel door de apparaten ondersteund kan worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.