Beeld

Xbox One pas in september in Benelux

In de V.S. en grote Europese landen is de Xbox One-console sinds november 2013 beschikbaar. In België en Nederland is het evenwel wachten tot september. Wat de PS4 nog meer tijd geeft om zich in te graven in de Benelux.

Microsoft deed lang schimmig over de Benelux-lanceerdatum, maar maakt nu bekend wanneer de console bij ons en in 24 andere markten beschikbaar zal zijn. Min of meer toch, want het bedrijf onthult noch een concrete lanceerdatum in september, noch een prijs. Dat zou op een lokaal evenement gebeuren, luidt het.

Vermoedelijk wijkt het prijskaartje bij ons niet veel af van in Duitsland of Frankrijk, landen waar de Xbox One reeds geruime tijd beschikbaar is. In principe betaal je in die landen 499 euro voor de console en de Kinect-kit. Al kan het zijn dat de Xbox One – onder druk van de concurrentie met de goedkopere PS4 – tegen september een ander prijspunt meekrijgt.

Wie niet kan wachten, kan probleemloos een Xbox One importeren uit een groot buurland. Het grootste nadeel daarbij is dat de Nederlandse taal niet ondersteund wordt en de app-winkel niet in een Benelux-versie beschikbaar is. Dat is op zich geen groot probleem, behalve dat je bijvoorbeeld Xbox Points niet kan gebruiken in de VS-winkel.

Lees hier onze test van de Xbox One (klik hier), de test van de Sony PlayStation 4 (klik hier) en de vergelijking tussen de graphics van de twee spelconsoles.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.