Redactie

WK-matches in 4K te bekijken in Media Markt

Sony grijpt het WK voetbal aan om te experimenteren met 4K-opnames van de matches. Als je zelf wil zien hoe geweldig dat er uit ziet, dan kan dat. De 4K-matches gaan in selecte Media Markt-vestigingen te zien zijn.

Voor Sony is het wereldkampioenschap een uitstekend excuus om zijn eigen 4K-televisies en – en dat is dan meer voor de professionals – de 4K-opnamemogelijkheden in de schijnwerpers te zetten. 

In zowel België als Nederland zullen hoogtepunten van de 4K-matches achteraf te bekijken zijn in deelnemende winkels. En dat in sommige gevallen op de 85-inch toestellen. In België is dat enkel in de Media Markt van Wilrijk, elders zullen de Ultra HD-beelden op 'kleinere' Sony Bravia-televisies te zien zijn. Je spreekt dan nog over 55- of 65-inch schermen, wat niet bepaald minuscuul is.

Het wel nog wat onduidelijk wanneer je de 4K-beelden kan gaan bekijken. Het live doorsturen van de 4K-stream is helaas niet mogelijk. De video's worden met een zekere vertraging naar de winkels gebracht. Dat zal ten vroegste twee dagen na de match zelf zijn.

Met de actie wil Sony – niet toevallig een hoofdsponsor van het FIFA-kampioenschap – niet enkel zijn betrokkenheid bij het WK aantonen, maar ook een aantal voetbalcentrische functies op zijn nieuwe Bravia's belichten. Zoals een Live Voetbal-audiomodus die de tv-klank helemaal het karakter van een stadium meegeeft. 

De WK-actie loopt in onderstaande winkels:

België

Media Markt Wilrijk
Media Markt Hasselt
Media Markt Schoten
Media Markt Kortrijk
Media Markt Herstal
Media Markt Rue Neuve

Nederland

Media Markt Rotterdam The Corner
Media Markt Den Haag
Media Markt Eindhoven
Plasmadiscounter Naarden

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.