Geluid

WiFi-speakers Samsung ontvangen Spotify Connect

Samsung voegt zich bij de steeds groter wordende groep fabrikanten die Spotify Connect in hun audioproducten stoppen. Toch is er sprake van een echte wereldpremière. Voor het eerst zal je vanuit de Spotify-app simultaan muziek naar meer dan twee speakers kunnen sturen.

Spotify Connect zal na een update beschikbaar zijn op de speakers en andere toestellen die vallen onder het Samsung Wireless Audio Multiroom System, het systeem dat het Zuid-Koreaanse merk op CES voorstelde als antwoord op het succes van Sonos.

Samsungs multiroomsysteem trok in Vegas meteen ons aandacht, omdat het toch een eigen insteek heeft vergeleken met concurrerende oplossingen. Zo kan een compatibele Samsung-tv het kloppende hart vormen van een kameropstelling en surroundgeluid verdelen over verschillende speakers. Ook brengt Samsung een slimme soundbar en HT-sets die in het geheel passen.

Onze eerste – en zeer vroege – tests met preproductiemodellen van de M5- en M7-speaker lieten een systeem zien waar in termen van software nog veel werk aan was. Tegelijkertijd was het duidelijk dat het Samsung Wireless Audio Multiroom System niet enkel een mondvol was, maar vooral veel belofte toont. Met name de correcte surroundweergave – Sonos kan enkel surround simuleren – is een interessant verkoopspunt.

Een volledige recensie van het Samsung Wireless Audio Multiroom System volgt als het winkelklaar is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.