Redactie

Video: hoe de dino’s van Jurassic Park Hollywood veroverden

Toen Jurassic Park de cinema's bestormden – en ja, dat was meer dan twintig jaar geleden – vielen toeschouwers bijna uit hun stoel door de realistische weergave van dinosaurussen. Het was de eerste keer dat CGI met zo'n succes was ingezet. Een nieuwe videodocumentaire belicht de filmrevolutie die CGI heet en die door de dino's van Jurassic Park werd aangestoken.

"Het is een beetje zoals een atoom splitsen. Zodra het gebeurd is, verandert heel de industrie en begint iedereen er mee", wordt in de documentaire opgemerkt door het special effects-team van Jurassic Park. Zij waren inderdaad de eersten om op grote schaal CGI – Computer-generated imagery – toe te passen. Het relatieve gemak waarmee Spielberg en zijn mensen virtuele dinosaurussen op het grote scherm toverden was een signaal aan de rest van Hollywood dat onmogelijk te filmen zaken opeens toch haalbaar werden. Zoals we allemaal weten, volgde een ware stortvloed aan films die volledig steunden op beelden die door computers gemaakt werden. 

De documentaire, afkomstig van de Oscar-uitreikende Academy of Motion Picture Arts & Sciences, werd een mooie blik achter de schermen en onthult veel over het pioneerswerk dat voor Jurassic Park verricht werd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.