Redactie

Vinyl krijgt eigen Top 50

We schreven het in het voorjaar nog: de herleving van vinyl is niet te stuiten. Het was reden genoeg voor een achtergrondstuk getiteld De kracht van vinyl in een vergankelijke wereld. Die kracht is in Nederland ook de muziekmanagers van Tone Of Voice niet ontgaan: zij lanceren per 13 oktober samen met Gruppo Sportivo-drummer Max Mollinger een lijst die wekelijks de vijftig best verkochte vinylalbums opsomt: Vinyl50. 

Over het waarom van een dergelijke lijst hoeven we niet lang te praten. Sla het voornoemde achtergrondstuk er nog maar eens op na: aan vinyl valt veel, heel veel plezier te beleven. Vandaag om 16u30 wordt daarom de website Vinyl50.nl gelanceerd, in het Haagse poppodium Het Patronaat. Vinyl50, de stichting achter de toplijst, is een initiatief van Peter Funcke en Mariska Tuinier van muziekmanagementbureau Tone Of Voice, en muzikant Max Mollinger. Het doel, naast een wekelijks en vooral onafhankelijk verkoopoverzicht (met ruimte voor Indie!), is een informatief vinylplatform met een interactief karakter, voor alle leeftijden en zonder enige commerciële of genre-specifieke afbakening.

Vanaf de lancering zijn zo'n dertig platenzaken bij het initiatief aangesloten. Diverse radioprogramma's en media in print en online zullen de wekelijkse toplijst gaan publiceren. De eerste editie vind je, na de definitieve lancering, op Vinyl50.nl. En kijk ook eens op de uitgebreide Vinyl Special van HiFi.nl.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.