Geluid

Parrot komt met Zik 2.0

Parrot heeft de Zik 2.0 geïntroduceerd. De hoofdtelefoon is wederom een samenwerking met de Franse designer Philippe Starck. De Zik heeft niet voor niets de naam ‘2.0’ gekregen. Hij is uitgerust met een hoop technische snufjes.

Het gehele oppervlak van de rechter luidspreker is voorzien van een aanraakscherm, waarmee de basisfuncties van de Parrot Zik 2.0 kunnen worden bediend. Met een verticale vingerbeweging wordt het volume geregeld en tijdens het luisteren naar muziek kan met een horizontale ‘swipe’ naar het volgende of het vorige nummer worden gesprongen. Door één keer op het scherm te tikken volgt een pauze.

Bij telefonie kan een oproep worden beantwoord met een tik op het scherm en worden genegeerd door het scherm twee seconden vast te houden. Dankzij de ‘Text to Speech’-technologie ‘zegt’ hoofdtelefoon de naam van degene die belt. De Parrot Zik 2.0 is compatibel met de ‘HD Voice’-technologie van de nieuwste smartphones en zorgt aldus Parrot tijdens telefoongesprekken voor een natuurlijk stemgeluid.

Dankzij een sensor in de rechter luidspreker stopt de muziek automatisch wanneer de Parrot Zik 2.0 om de nek wordt gehangen. De muziek gaat verder zodra je de koptelefoon weer op je hoofd zet. Zes van de acht microfoons vangen het omgevingsgeluid op dat het luisteren naar muziek zou kunnen verstoren. Met behulp van een algoritme wordt met deze signalen samen een antigeluid geproduceerd. Geluiden tot 30 decibel kunnen hiermee worden gereduceerd.

De Parrot Zik 2.0 is compatibel met alle merken mobiele telefoons die in de handel verkrijgbaar zijn en kan worden aangesloten via bluetooth of via een mini jack-kabel voor aansluiting op alle audio- en videosystemen, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Parrot Zik 2.0 is geschikt voor NFC-technologie dankzij een plaatje in de linker oorschelp.

Bij de Zik 2.0 hoort een app die gratis te downloaden is voor iOs of Android en binnenkort ook voor Windows smartphones en tablets. Via de app kun je onder andere het geluid aanpassen via de equalizer. De hoofdtelefoon is vanaf november verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, mokka, blauw, oranje en geel voor een prijs van 349 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.