Beeld

Video: Samsung demonsteert een buigbare televisie

Kan je maar niet beslissen of je je televisie plat dan wel gebogen prefereert? Ach, kiezen is niet meer nodig, met deze buigbare televisie van Samsung doe je gewoon je zin.

Samsung's onthulling was min of meer verwacht naar aanleiding van een patent dat eerder al ontdekt werd. Maar geloof ons vrij, een televisie voor je ogen zien buigen is toch een erg vreemd gebeuren.

Vooraleer je wilde dromen krijgt over hoe zo'n scherm al kronkelend door het levend gaat: het leek er op alsof de tv beperkt is tot twee posities; vlak of gebogen. Op een paar seconden tijd buigt of strekt het scherm zich.

Flexibele OLED-tv bij Samsung from FWD Magazine on Vimeo.

Of het mogelijk is om slechts één zijde van de televisie te buigen, proberen we later te bevestigen. De buiging is niet erg extreem, maar wel duidelijk zichtbaar, een beetje zoals bij de huidige OLED-schermen het geval is.

Het 85-inch scherm is overigens een gewoon LED-lcd scherm. Dit is geen OLED-scherm, zoals de 'vaste' commercieel beschikbare curved-televisies. Het gaat bovendien om een prototype, niet om een product dat dit jaar gelanceerd wordt.

Komt het überhaupt ooit op de markt? Samsung liet vrij duidelijk te kennen dat dit soort schermen al binnen twee jaar beschikbaar zou zijn. Mogelijk.

Dat is sneller dan we zelf verwachtten, maar we blijven wat zitten met de vraag: waarom wil je dit in huis? Volgens Samsung zijn consumenten wel degelijk bereid om meer te betalen voor een gebogen scherm.

Maar waarom juist wil je een buigbaar scherm? Een mogelijk motief: het scherm hangt aan de muur, maar je wilt het vanaf verschillende punten kunnen zien. In de woonkamer maar misschien ook wel vanuit de open keuken. En als de televisie uit is, neemt het een vlakke vorm aan en kan je het mooi wegwerken in de muur. Zet je de televisie aan, dan buigt het scherm.

Voorlopig lijkt het ons nog een beetje een gimmick, maar wie weet denken we daar binnen een paar jaar anders over. Hoe dan ook zal dit geen goedkope optie zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.