Beeld

Tip: de leukste manier om YouTube op TV te gebruiken

YouTube is aanwezig in alle Smart TV-platformen. Maar het is zelden handig om er filmpjes in op te zoeken. Dat gaat veel beter op je tablet of smartphone. Combineer beide voor optimaal plezier. Heb je YouTube op je spelconsole dan is er een reële kans dat je deze tip ook daar kan gebruiken.

YouTube heeft immers ingebouwde functionaliteit om een smartphone/tablet te koppelen aan je smart TV. Zo kan je rustig op je tablet of smartphone naar filmpjes zoeken en ze met een knop op je televisie afspelen. Je kan zelfs de volgende filmpjes al in een wachtrij zetten.

Bovendien is het spotgemakkelijk te configureren. We doen het even voor.

,

Open de internet toepassingen van je televisie en start YouTube. Op het startscherm vind je aan de linkerzijde de menu. Selecteer instellingen, en kies vervolgens 'Koppelen: je scherm aan een mobiel apparaat koppelen.'

,

YouTube toont je nu een scherm met een 9-cijferige code en QR-code. Als je op je smartphone een app hebt om barcodes en/of QR-codes te scannen, gebruik je die gewoon om de code aan de rechterzijde te scannen. Heb je dat niet, dan moet je de code links manueel ingeven.

,

Open YouTube op je smartphone of tablet. Ga naar de instellingen, en selecteer 'Verbonden tv's', -> 'Een tv toevoegen'. Daarna kan je de 9-cijferige code die op het televisiescherm staat intypen. Ziezo klaar. Laten we een filmpje naar TV sturen.

,

Selecteer het filmpje dat je op televisies wil bekijken. Klik links bovenaan op het tv-icoontje (omcirkeld in het beeld hieronder). De smartphone toont dan welke televisies allemaal gekoppeld zijn aan dit apparaat. Selecteer de juiste televisie. Druk op de play-knop en klaar. De film speelt nu af op je televisie.

Uiteraard werkt dit ook perfect op een iPad.

,

Wil je een reeks filmpjes bekijken, dan kan je eenvoudig een wachtrij maken voor de televisie. Terwijl er al een film speelt, selecteer je een nieuwe film op je smartphone/tablet, klik op afspelen en je krijgt de onderstaande dialoog. Kies de optie rechts bovenaan '+ TV-Wachtrij' om de film toe te voegen aan de afspeellijst. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.