Geluid

Teufel introduceert on-ear Bluetooth koptelefoon Airy

Teufel presenteert de Airy-koptelefoon, een individueel portable audio systeem zonder fysieke verbinding met het afspeelapparaat. Door de Bluetooth 4.0 met aptX kun je zowel draadloos naar muziek luisteren als draadloos telefoongesprekken voeren. De Airy maakt gebruik van Bluetooth met NFC om hem met je tablet of smartphone te verbinden. Op de rechteroorschelp zitten knoppen waarmee je het volume en de tracks kunt bedienen. De ingebouwde batterij gaat 20 uur mee op normaal volume en 14 uur bij een hoog volume. Een lege batterij heeft met de meegeleverde oplaadkabel tussen de twee en drie uur nodig om weer op volle sterkte te komen.

Wat betreft akoestiek beschikt de Airy over twee 40 mm lineair-HD-drivers met neodym-magneten, die een lineaire faserespons en een zeer nauwkeurige en krachtige basweergave produceren. Het frequentiebereik van de Airy is 20 – 19.500 Hz. De uitwisselbare beugelband is gemaakt van siliconen. Ook de oorkussentjes zijn uitwisselbaar. Deze beschikken over memory foam dat zich aanpast aan je oor en het omgevingsgeluid filtert.

De eerdergenoemde ingebouwde microfoon met bedieningsknoppen zorgt ervoor dat je direct gesprekken vanaf de smartphone kunt aannemen of kunt telefoneren via Skype en Facetime. Storende externe geluiden worden daarbij door de microfoon gefilterd. De Airy is compatible met spraakherkenning Apps zoals Siri, Google Now, WhatsApp en speech-to-text applicaties.

Ook een 3,5 mm minijack kabel wordt meegeleverd. Desgewenst kan muziek via de kabel beluisterd worden. De Airy-koptelefoon is te verkrijgen voor een adviesprijs van 149,99 euro en wordt geleverd in de kleuren beige, zwart en wit.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.