Beeld

Sony lanceert de VPL-HW40ES, een instapprojector

Met de VPL-HW40ES zet Sony een aantrekkelijk geprijsde projector in de markt, die toch alles in huis heeft om erg goede prestaties te leveren.

1700 lumen lichtopbrengst, een 1,6x zoomlens met lensshift (71% verticaal, 25% horizontaal) en dezelfde SXRD-panelen als op de VPL-HW55ES. Deze jongste telg in de Sony familie levert bijzonder weinig in als het op beeldkwaliteit aankomt. Net zoals zijn grotere broer beschikt deze projector over Motionflow technologie voor haarscherpe beelden. Reality Creation zorgt voor het fijnste detail en met nauwelijks 21dB ventilatorlawaai zal je de Sony zelfs in de stilste passages niet horen.

Het belangrijkste verschil met de VPL-HW55ES is het ontbreken van een dynamische iris. Op de HW55ES knijpt die iris dicht tijdens donkere scenes waardoor de zwartweergave verbetert. Is er veel licht nodig, gaat de iris open. Je kan op de HW40 dus iets minder contrast verwachten. Enkel wie in een echt volledig verduisterde kamer kijkt zal die iets minder goede zwartwaarde duidelijk zien. Daarnaast beschikt de HW40 ook over iets minder mogelijkheden om gamma, witbalans en kleurweergave aan te passen.  Tot slot zijn er geen 3D-brillen standaard bijgeleverd, ze zijn uiteraard nog wel optioneel verkrijgbaar.

Als we de resultaten van de VPL-HW55ES bekijken (zie onze review hier), en er van uitgaan dat deze projectoren nauw verwant zijn met elkaar, dan lijkt het erop dat de minder uitgebreide kalibratiemogelijkheden geen echte handicap zullen zijn.

De VPL-HW40ES is vanaf nu beschikbaar voor 2.199 euro, in witte of zwarte uitvoering.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.