Geluid

9.1-surround via draadloze Sony-hoofdtelefoon

De MDR-HW700DS wellicht het apartste product dat Sony dit voorjaar uitbrengt. Het is een draadloze hoofdtelefoon dat 9.1-kanaals surround weergeeft en samenwerkt met een apart kastje met HDMI-ingangen. Sony promoot het onder andere als gezel voor de PlayStation 4 (lees hier de test).

De HW700DS – de officiële naam is een mondvolle 'MDR-HW700DS 9.1ch 3D Digital Surround Headphone' – werd eigenlijk vorig jaar reeds in Japan gelanceerd, maar komt nu pas naar Europa. Door zijn prijsstelling van 450 euro wordt het zelfs het topmodel bij Sony, al heeft het zo'n specifieke insteek dat niet iedereen er interesse in zal hebben.

Het gaat immers om een hoofdtelefoon die resoluut mikt op tv-kijkers en gamers- vandaar ook die nadruk op surroundgeluid. De hoofdtelefoon zelf is een gesloten variant, weegt 320 gram en kan ongeveer 12 uur op de ingebouwde accu functioneren.

De draadloze overdracht van het geluid gebeurt is niet-gecomprimeerd en verloopt via twee frequentiebanden (2,4 en 5 GHz).

Om een surroundgevoel te creëren, vertrouwt Sony op de Virtualphones Technology. Door allerlei softwaretrukjes zou deze een 9.1-surroundopstelling kunnen evenaren, maar dan via de twee 50-mm drivers in de HW700DS.

Surround – virtueel of echt – best niet bij alles, en daarom zijn er via de zender verschillende modi beschikbaar: Cinema, Game en Voice. De Cinema-modus is samen met de filmtak van Sony ontwikkeld, zegt de hoofdtelefoonafdeling van Sony.

Naast de HW700DS verschijnt er ook een gewone 2-kanaals MDR-HW300K (120 euro). Die is ook draadloos, maar het is niet duidelijk of die dezelfde compressieloze transmissie gebruikt.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.