Geluid

Sonos geeft sofwareupdate 5.2 vrij

Eigenaars van een Sonos-systeem worden getrakteerd op een nieuwe softwareupdate. Update 5.2 zou de klank van de Playbar (lees hier onze recensie) verbeteren en dat zou vooral tijdens het luisteren van muziek hoorbaar zijn in de nuances van de nummers die je draait. Onder meer het stereobeeld zou meer uitgesproken zijn en het evenwicht op het vlak van frequenties en volume zou daarmee verbeteren. De zoekfunctie is ook verbeterd, zodat je eenvoudig en in elke bron tegelijk naar je favoriete muziek kunt zoeken. En voor Android-gebruikers is het nu mogelijk om het systeem vanaf het vergrendelingsscherm te bedienen.

Maar dat is nog niet alles, want vanwege de snelle groei van streaming muziekservices heeft Sonos het ook mogelijk gemaakt om meerdere accounts voor eenzelfde muziekservice te creëren. Als jij en bijvoorbeeld je tienerzoon een eigen Spotify-account bezitten, dan kunnen die beide in de Sonos-app worden toegevoegd. Naargelang wie luistert, wissel je in de app. Het grote voordeel is dat je bij het beluisteren gewoon je eigen afspeellijsten en favorieten kan blijven gebruiken. Zo wordt het voor iedereen in huis eenvoudiger om naar de muziek te luisteren waarvan je houdt.

De update biedt zich automatisch aan als je de Sonos-app opent op je telefoon of tablet. Zowel de app zelf als elk Sonos-apparaat moet de nieuwe software aanbrengen, een taakje dat enkele minuten duurt. Lees verder in onze workshops (deel 1 en deel 2) hoe je nog beter geluid uit je Sonos kunt halen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.