Redactie

Eerste beelden van vijfde Terminator-film Genisys

Zes jaar na het ondermaats presterende Terminator: Salvation probeert men de filmserie weer nieuw leven in te blazen met Terminator: Genisys. Helaas nog altijd geen James Cameron in de regiestoel, die zit weer op Pandora, maar Arnold Schwarzenegger is wel weer terug. De Oostenrijkse eik liet na de eerste drie films deel vier aan zich voorbij gaan omdat hij het destijds te druk had als Governator. Ondanks dat Genisys een soort van reboot is (de tagline luidt "reset the future") blijft de serie spelen met verschillende tijdlijnen.

Hoe de plot precies in elkaar gaat passen is nog niet helemaal duidelijk, Schwarzenegger zou naar verluidt een fysiek ouder wordende Terminator spelen die Sarah Connor van kinds af aan beschermt. Na Linda Hamilton mag nu Emilia Clarke op het witte doek gestalte geven aan de Terminator-heldin. Clarke is het meest bekend van haar rol als Khaleesi in de televisieserie Game of Thrones. Toevalligerwijs speelde een van haar tegenspeelsters in die serie, Lena Headey, het personage van Sarah Connor ooit op televisie.

Wat betreft de andere bekende personages neemt Jason Clarke (Dawn of the Planet of the Apes) de rol van John Connor over van Christian Bale. Jai Courtney (Spartacus: Blood and Sand) mag na Michael Biehn en Anton Yelchin gestalte geven aan Kyle Reese. De regie van dit deel is in handen van Alan Taylor. Hij maakte eerder Thor: The Dark World en werkte al samen met Emilia Clarke aan een aantal afleveringen van Game of Thrones.

Terminator: Genisys is vanaf 1 juli 2015 te zien in de Belgische bioscopen. Lees ondertussen bij onze collega's van filmpjekijken.com een een terugblik op de originele Terminator-film uit 1984 en een top vijf met vrouwelijke actieheldinnen waarin Sarah Connor uiteraard is terug te vinden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.